Tuinaanleg

Drainage

Wateroverlast in de tuin

Heeft u last van een drassig gazon? Blijven er na regen plassen staan op uw tuinpad of terras? Wateroverlast kan ontstaan doordat de grond ingeklonken is of door de grondsoort in uw tuin. In Zeeland hebben we veel te maken met kleigrond die snel zwaar en drassig is. Voor wateroverlast in uw tuin hebben wij verschillende oplossingen. Als u uw tuin opnieuw laat aanleggen is dit natuurlijk het perfecte moment om goede drainage aan te brengen. Wij geven u advies over de juiste afwatering en leggen deze voor u aan.

AnyConv.com__f2848400-e626-4412-8e25-46276b747619

Bestrating

De bestrating van uw tuin kunnen wij onder afschot aanleggen. De bestrating wordt dan iets schuin aflopend aangelegd, zodat regenwater niet blijft staan. Als u last heeft van water op het terras kunnen we goten aanleggen die aangesloten worden op een drainagesysteem. Voor een goede afwatering is een balans tussen bestrating en begroeiing belangrijk. Regenwater loopt gemakkelijker weg wanneer een deel van uw tuin beplant is. Ook halfverharding zoals grind zorgt voor betere drainage. 

PHOTO-2023-07-04-00-03-59(1)

Drainagesysteem & Absorptieblokken

Als uw tuin op de schop gaat, is dit het perfecte moment om een goed drainagesysteem aan te leggen. Drainagebuizen absorberen het water uit de grond en voeren het af naar een sloot of reservoir. De drainagebuizen kunnen gecombineerd worden met absorptieblokken. Deze blokken absorberen het teveel aan water en geven het bij droogte weer af aan de grond. Heeft u vragen over het juiste drainagesysteem voor uw tuin? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

AnyConv.com__2ba6d792-19ec-41f1-8128-b994b9153be0

Verticale drainage

Verticale drainage is wat eenvoudiger toe te passen dan het gebruik van drainagebuizen. Wilt u verticale afwatering aanbrengen in uw tuin, dan maken wij zinkputten of schachten die we vullen met zand of grind. Dit worden ook wel zandpalen of grindpalen genoemd. Hierdoor kan regenwater dieper de bodem inzakken en heeft u geen last van overtollig water. 

PHOTO-2023-07-04-00-04-00(3)

Advies

Bij de aanleg van uw tuin is nadenken over goede afwatering heel belangrijk. Wij denken graag met u mee over de drainage die past bij uw tuin en uw wensen. Vervolgens leggen wij het gekozen systeem vakkundig voor u aan. Zo geniet u jarenlang van een mooi gazon of een fijn terras en is een fikse regenbui geen reden meer tot zorg. 

Jan vacature hovenier