Tuinaanleg

Halfverharding

Halfverharding

Wilt u uw tuin een natuurlijke uitstraling geven, dan is halfverharding een goede keuze. Halfverharding kunt u zowel gebruiken voor uw tuinpad als voor een oprit. Het laat regenwater goed door en is daarom een goede aanvulling op een drainagesysteem in uw tuin. Halfverharding bestaat in veel verschillende soorten. Zo is er altijd wel een soort die mooi in uw tuin past.  Om u een indruk te geven staan hieronder enkele mogelijkheden. Wilt u een gericht advies passend bij uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

PHOTO-2023-07-04-00-03-59(3)

Uitstekende begaanbaarheid

Halfverharding is net zo goed beloopbaar als bestrating, zoals tegels of klinkers. Over halfverharding bestaat de misvatting dat het slecht begaanbaar zou zijn. Dit is alleen het geval als de halfverharding niet op de juiste manier aangelegd wordt. Wij garanderen dat wij uw halfverharde paden goed en zorgvuldig aanleggen. Daardoor zijn de paden uitstekend begaanbaar, of u nu loopt, fietst, of een rolstoel of rollator gebruikt. Laat u uw halfverharding door ons aanleggen, dan bent u verzekerd van jarenlang gebruiksgemak.

PHOTO-2023-07-04-00-05-38(2)

Schelpen

Op de stranden in Zeeland ligt deze vorm van halfverharding letterlijk voor het oprapen: schelpen. Uiteraard halen wij de schelpen voor uw tuin niet zelf van het strand, wij hebben hiervoor een betrouwbare leverancier. Schelpen geven uw tuin een speelse uitstraling en zijn geschikt voor uw tuinpad of oprit. Ook kunnen wij ze in de border toepassen. Daar beschermen de schelpen de beplanting tegen slakken.

AnyConv.com__0bedd89c-b30d-4c82-a7e1-dfa71e7bbcde

Grind & split

Grind is de meest bekende en veelgebruikte vorm van halfverharding. Het is te verkrijgen in veel verschillende kleuren en groottes. Grind bestaat uit afgeronde steentjes, split is hoekiger en platter en daardoor wat makkelijker beloopbaar. Split en grind kunnen wij gebruiken als alternatief voor bestrating in uw tuin. Het kan ook gecombineerd worden bestrating. Daarnaast kunnen wij u adviseren over het gebruik van grind als decoratief element. 

PHOTO-2023-07-04-00-05-38(3)

Boomschors/houtsnippers

Boomschors is een goede keuze voor kleine paden in uw tuin. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is goed voor de bodem. Het materiaal houdt water vast en beschermt daardoor tegen uitdroging. Verder remt het de groei van onkruid. Het kan daarom ook toegepast worden in de border. Hier zorgt boomschors voor een goede voedingsbodem en een beter bodemleven. Wilt u meer weten over het gebruik van boomschors in uw tuin, plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in.

b18af0bf-062a-43ee-bad4-36de012d01b9

Advies

Halfverharding in de vorm van schelpen, grind of boomschors geeft uw tuin een prachtige uitstraling. Wij adviseren u graag over mooie combinaties tussen bestrating en halfverharding. Als u een sierelement met halfverharding wenst, leggen wij dit graag voor u aan. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die bij uw tuin passen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij luisteren graag naar uw wensen en schetsen voor u de verschillende opties.

Jan vacature hovenier