Tuinaanleg

Sedum dak

Sedumdaken

Een groen dak op uw schuur, tuinhuis of overkapping brengt extra groen in uw tuin en heeft veel voordelen. Groene daken verbeteren de luchtkwaliteit, zijn goed voor insecten en hebben een isolerende werking. Ook ontlasten ze het riool, waardoor u wateroverlast in uw tuin kunt verminderen. U kunt bij ons terecht voor sedumdaken, ook wel extensieve daken genoemd. Heeft u interesse in een sedumdak? Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

shutterstock_603175409

Voordelen sedumdak

Een sedumdak bestaat uit vetplanten, mossen en grassen. Het is toe te passen op bijna elk dak. Wij kunnen een sedumdak voor u aanleggen op een bestaand dak. Ook kunnen wij een tuinhuis of overkapping met een groen dak voor u ontwerpen en op maat maken. Een sedumdak vangt regenwater op en is goed voor de luchtkwaliteit en de natuur. Beplanting verlengt daarnaast de levensduur van het dak, doordat water en licht minder rechtstreekse invloed hebben. 

shutterstock_1743247445

Onderhoud

Sedumdaken zijn goed en zeer gemakkelijk te onderhouden. Gedurende het jaar moet twee keer het onkruid van het dak verwijderd worden. Daarnaast is het belangrijk de waterafvoer een keer schoon te maken. Het groene dak een keer per jaar mest nodig. Uitgezonderd van droge periodes in het eerste jaar na aanleg hoeft u het sedumdak geen water te geven.

b18af0bf-062a-43ee-bad4-36de012d01b9

Subsidie mogelijkheden

Groene daken zijn van belang voor waterberging en klimaat. Daarom zijn er steeds meer gemeentes die subsidie verlenen voor de aanleg van een groen dak. De Provincie Zeeland heeft in de afgelopen jaren subsidie verstrekt voor een Sedum dak. Bekijken de actuele informatie (en of u in aanmerking komt voor deze subsidie) op de website van Provincie Zeeland of op de website van de gemeente Middelburg

shutterstock_1773881975

Advies

Wilt u een groen en duurzaam dak, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Wanneer u plannen hebt om een tuinhuis of overkapping door ons te laten bouwen is een sedumdak het overwegen waard. Wij overleggen graag met u over de mogelijkheden en voorzien u van vakkundig advies.

Jan vacature hovenier